Tłoczony na zimno

Olej kukurydziany

olej-kukurydziany

Dieta

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)

Rola tłuszczów w organizmie

Olejowe abc

Olej uzyskiwany jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany kukurydzy metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i złocisto-pomarańczowym kolorem.

SKŁADNIKI: olej kukurydziany tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Wartość odżywcza 100 ml:

 Wartość energetyczna (energia) 3396 kJ/826 kcal
 Tłuszcz, w tym: 91,8 g g
    kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone 29,1 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone 50,7 g
 Węglowodany, w tym: 0 g
    cukry 0 g
 Białko 0 g
 Sól 0 g

 

Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy)                 49,9 g
Omega-9 (kwas oleinowy)                28,5 g  

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Miejsce pochodzenia: UE.

 

STOSOWANIE:

Stanowi idealne uzupełnienie dań przygotowanych na zimno oraz sałatek, surówek, dipów, sosów, past i majonezów.

Olej można również podawać bezpośrednio na łyżeczce.

Stosować wyłącznie na zimno – nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw.

Kup w oleofarm24.pl

Ocena
użytkowników
5 / 5 (2)

Polecamy

Zdrowie