Olej
z orzechów laskowych

olej-z-orzechow-laskowych

Dieta

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)

Rola tłuszczów w organizmie

Olejowe abc

Olej powstaje z najwyższej jakości orzechów laskowych. Charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i subtelnym orzechowym aromatem.

SKŁADNIKI: olej z prażonych orzechów laskowych, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli. 

Wartość odżywcza 100 ml:

 Wartość energetyczna (energia) 3381 kJ/822 kcal
 Tłuszcz, w tym: 91,4 g
    kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone 73,6 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone 9,3 g
 Węglowodany, w tym: 0 g
    cukry 0 g
 Białko 0 g
 Sól 0 g

 

 

Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy)                 89 g
Omega-9 (kwas oleinowy)                72 g

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Miejsce pochodzenia: UE.

Stosowanie:

Ze względu na wyjątkowo delikatny, słodki smak stosuje się go do sporządzania deserów, zwłaszcza z czekoladą, gdyż doskonale się z nią komponuje. Ponadto jest idealnym dodatkiem do surówek, sałatek, lodów czy ryżu i deserów owocowych. Nadaje potrawom delikatną, orzechową nutę.
Olej można również podawać bezpośrednio na łyżeczce.

 

Kup w oleofarm24.pl

Ocena
użytkowników
3 / 5 (9)

Polecamy

Zdrowie