Rafinowany

Olej
z pestek winogron

olej-z-pestek-winogron

Dieta

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)

Rola tłuszczów w organizmie

Olejowe abc

 

Olej z pestek winogron można stosować do smażenia, pieczenia i gotowania. Otrzymywany jest z nasion winogron i charakteryzuje się delikatnym smakiem. Jego podstawową zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.

Wartość odżywcza 100 ml:

 Wartość energetyczna (energia) 3396 kJ/8264 kcal
 Tłuszcz, w tym: 91,8 g
    kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone 20,8 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone 60 g
 Węglowodany, w tym: 0 g
    cukry 0 g
 Białko 0 g
 Sól 0 g

 

Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy)                  43,4 g
Omega-9 (kwas oleinowy)                    20 g  

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Kraj pochodzenia: Włochy.

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

 
 
Stosowanie:

W diecie śródziemnomorskiej olej z pestek winogron jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia. Może być stosowany także do potraw przyrządzanych na zimno, takich jak dipy czy pasty.

Kup w oleofarm24.pl

Ocena
użytkowników
4 / 5 (5)

Polecamy

Zdrowie