Cevapcici

To jedno z popularnych dań kuchni wschodniej. Doskonale sprawdzi się zarówno na grillu, jak i podczas smażenia.  

  • 60 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 80 dag mielonej biodrówki
  • 3 ząbki czosnku
  • Olej ryżowy Oleofarm
  • Sól, pieprz
  • Czerwona słodka papryka
  • Świeży rozmaryn i tymianek
  • 1-2 cebule
  • Natka pietruszki
  • Łyżeczka masła

Przygotowanie:

Cebule i czosnek drobno siekamy, rumienimy na oleju ryżowym, następnie dodajemy do mięsa. Kroimy drobno natkę pietruszki i również dodajemy do mięsa. Wszystko doprawiamy i odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Formujemy podłużne paluszki i pieczemy na patelni grillowej.

Autor: Anna Korupczyńska-Wójcik, http://www.szczyptasmaku.blogspot.com

Ocena
użytkowników
5 / 5 (1)