Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz to prosty i smaczny sposób na domowy obiad. Można go podać z kaszą lub ryżem.

  • 35 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3-4 łyżki oleju z pestek winogron Oleofarm
  • 3-4 łyżki białego wina
  • sól, pieprz
  • vegeta
  • chili
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Przyprawy wymieszać z 2 łyżkami oleju z pestek winogron  i 2 łyżkami wina. Pierś wymieszać z przyprawami i odstawić do lodówki. Cebulę i marchewkę obrać , pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z pestek winogron. Następnie podsmażyć pierś z kurczaka, dodać cebulę z marchewką,  listek laurowy, ziele angielskie, trochę wody , resztę wina i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koperek i koncentrat wymieszany z odrobiną wody. W razie potrzeby doprawić.

Autor: Bożena Pieślak, http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com

Ocena
użytkowników
0 / 5