Jajka faszerowane awokado

Faszerowane jajka, to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Będą doskonałą przystawką na imprezę czy niedzielne, późne śniadanie. 

  • 25 min.
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

• 6 szt. jajek na twardo
• 1 dojrzałe duże awokado
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka oleju z awokado Oleofarm
• 2 łyżeczki soku z cytryny
• świeży tymianek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przetnij na pół. Żółtka przełóż do blendera, dodaj pozostałe składniki i krótko miksuj do ich połączenia. Gotową pastą faszeruj jajka. Danie należy przyrządzać na krótko przed podaniem, aby zachować ładny, zielony kolor awokado.

Autor: Oleje Świata,

Ocena
użytkowników
4 / 5 (6)