Kapusta z olejem konopnym

Tradycyjne smaki zawsze na czasie. Kapusta z olejem konopnym to propozycja nie tylko na jesień i zimę. Smakuje zawsze i wszystkim :) 

  • 2 godziny
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 garści grzybów suszonych
  • 4 cebule
  • 4 – 5 łyżek oleju konopnego Oleofarm
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny i ziołowy

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną odcisnąć, ugotować do miękkości, a na koniec odcedzić. W osobnym garnku gotować suszone grzyby przez około 2 godziny, a na koniec odcedzić. Na patelni zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać odsączone grzyby. Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawić solą i pieprzem. Grzyby z cebulką dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Gdy temperatura potrawy spadnie, polać olejem konopnym. Podawać z pieczywem, bądź jako dodatek do drugiego dania.

Autor: Oleje Świata,

Ocena
użytkowników
5 / 5