Kurczak – garam masala

Kurczak w pikantnym i wyrazistym sosie, który z pewnością znajdzie sobie wielu zwolenników.

  • 25 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka
  • 1 duży kubek jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka garam masali 
  • 1 łyżka soli 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
  • 1 cebula
  • 1 marchewka

Przygotowanie:

Pierś z  kurczaka pokroić na kawałki. Jogurt wymieszać z olejem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać garam masalę, sól, wegetę i wymieszać. Kawałki mięsa włożyć do przygotowanej marynaty i zostawić na kilka godzin. Kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju, dodać zeszkloną cebulę i pokrojoną marchewkę, dolać trochę wody i dusić do miękkości na małym ogniu.

Autor: Bożena Pieślak, http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.co

Ocena
użytkowników
0 / 5