Pasta jajeczna z olejem konopnym

Śniadanie to kluczowy posiłek w trakcie dnia, który powinien być zjadany w ciągu godziny od wstania. Dobrym sposobem na śniadanie jest pasta jajeczna z jakimś zielonym dodatkiem. Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku, natki pietruszki czy kiełków rzeżuchy. 

  • 15 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 4 łyżki oleju konopnego Oleofarm,
  • kilka liści czosnku niedźwiedziego (dałam mrożony),
  • 2 kromki pieczywa tostowego,
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • sól (do smaku).

Przygotowanie:

Drobno posiekany czosnek niedźwiedzi utrzeć z jajkami i olejem konopnym. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym – schłodzić. Pieczywo pokroić w paski i opiec w tosterze uważając, by kawałki chleba nie zaklinowały się w opiekaczu. Schłodzoną pastę jajeczną podawać z ciepłymi paluszkami tostowymi.

Autor: Małgorzata Gocek, http://www.fochygochy.blogspot.com

Ocena
użytkowników
5 / 5 (1)