Pasta orzechowa na kanapki

Prosta, zdrowa pasta orzechowa jest  doskonałym dodatkiem na chleb. 

  • 15 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 25 dkg twarogu półtłustego
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • garść rodzynek

Przygotowanie:

Twaróg ugnieść widelcem w miseczce. Orzechy utłuc w moździerzu lub rozdrobnić nożem. Dołożyć do twarogu. Dodać olej i majonez. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać miód oraz wsypać garść rodzynek. Wymieszać. Pastą smarować pieczywo.

Autor: Katarzyna Gontowicz, http://www.domowe-potrawy.blogspot.com

Ocena
użytkowników
0 / 5