Pasta serowa „awanturka”

Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!

  • 5 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 200g sera białego twarogu, najlepiej półtłustego, domowego albo kupionego w sprawdzonym źródle
  • 75ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju lnianego Oleofarm
  • garść siemienia lnianego Oleofarm
  • 10 rzodkiewek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz świeżo mielony  

Przygotowanie:

Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!

Autor: Agata Kuliś, http://www.kuchniabezkitu.blogspot.com

Ocena
użytkowników
5 / 5 (1)