Pasta twarogowa

Twaróg jest doskonałym źródłem białka, w połączeniu z olejem z pestek dyni tworzy bogatą w wartości odżywcze pastę.  

  • 15 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 200 g twarogu lub serka śmietankowego
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku – obrany
  • 3 łyżki pociętego świeżego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofam
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

W malakserze umieścić wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) i miksować 5 minut, następnie dodać szczypiorek i wymieszać łyżką.

Autor: Sara Mazurkiewicz, http://www.pieczarkamysia.blox.pl

Ocena
użytkowników
3 / 5 (3)