Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Faszerowane pieczarki z dodatkiem oleju z orzechów włoskich, to propozycja na smaczne i niecodzienne danie.

  • 40 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • ok 500 g dużych pieczarek
  • ok 200-300 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • ząbek czosnku
  • 1/4 cebuli
  • sól, pieprz, majeranek, vegeta
  • panierka 
  • bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
  • mąka
  • jajko
  • olej ryżowy Oleofarm

Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę lub granulowany i przyprawy według uznania. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki, a następnie faszerujemy mięsem mielonym. Obtaczamy je w mące rozbełtanym jajku i w bułce tartej ze złocistym lnem mielonym, a następnie wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

Ocena
użytkowników
0 / 5