Placki z jabłkami i świeżą bazylią

Prosty, szybki, intrygujący pomysł na połączenie bazylii z jabłkiem. 

  • 25 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • ok 500 g dużych pieczarek
  • ok 200-300 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • ząbek czosnku
  • 1/4 cebuli
  • sól, pieprz, majeranek, vegeta
  • panierka 
  • bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
  • mąka
  • jajko
  • olej ryżowy Oleofarm

Przygotowanie:

W misce wymieszamy mąkę i sól. Dodajemy syrop z agawy i wodę. Miksujemy. Jabłka (razem ze skórką) kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Smażymy placki na rozgrzanej, suchej patelni z obu stron na złoty kolor. W moździerzu ucieramy olej arachidowy z bazylią i skrapiamy nimi gotowe danie.

Autor: Bogumiła Kwiatkowska , http://www.feed-me-and-then-become-my-friend.blogspot.com

Ocena
użytkowników
5 / 5 (1)