Surówka Coleslaw

Popularna, zdrowa i smaczna. Znakomity dodatek do wielu dań.

  • 20 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • średnia główka kapusty (ok 1 kg)
  • 1 duża marchew (lub 2 małe)
  • pół cebuli
  • 5-6 czubatych łyżek majonezu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego Oleofarm

Przygotowanie:

Kapustę i marchew ścieramy na tarce, cebulę drobno kroimy. Przygotowujemy sos. Do miseczki wkładamy majonez, dodajemy mleko, sok z cytryny, cukier puder, ocet, olej oraz sól i pieprz według uznania. Sos dokładnie mieszamy i zalewamy nim kapustę, marchew i cebulę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

Ocena
użytkowników
3 / 5 (2)