Surówka z truskawkami

Truskawki w połączeniu z dressingiem balsamicznym, tworzą zaskakujący i wyśmienity smak. 

  • 25 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • roszponka (duża garść),
  • 4-5 truskawek,
  • 4 pomidory koktajlowe,
  • kawałek mozzarelli,
  • czarne oliwki do dekoracji (1-2 sztuki),
  • olej z pestek winogron Oleofarm (3-4 łyżki),
  • krem balsamiczny (ok. 2 łyżki),
  • sok z cytryny (1 łyżeczka),
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

Roszponkę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, podobnie truskawki. Mozzarellę kroimy w kostkę, oliwki w cienkie plasterki. Wszystko układamy na roszponce. Przygotowujemy dressing z podanych składników, polewamy wierzch surówki. Talerz dekorujemy kawałkami truskawek oraz kremem balsamicznym. 

Autor: Marika Wojciechowska, http://www.dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com

Ocena
użytkowników
0 / 5