Wegańska pasta z grochu

Świetnie smakuje na kanapkach ze świeżymi warzywami lub jako pasta do makaronu.

  • 20 minut
  • Poziom łatwy

Czego potrzebujesz:

  • 3/4 szklanki suchych połówek grochu
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
  • 3 łyżki nasion słonecznika
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • kurkuma, tymianek, majeranek, bazylia, natka pietruszki, kozieradka 

Przygotowanie:

Ugotować groch do miękkości w lekko osolonej wodzie i odstawić do ostudzenia. Zmiksować go na gładką masę przy pomocy blendera lub robota kuchennego. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i słonecznik oraz miksować dalej lub mieszać masę łyżką. Do pasty dodać kurkumę, kozieradkę i zioła. Wymieszać. 

Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/

Ocena
użytkowników
0 / 5