Podsumowanie Dietetycznych Rewolucji w Gdańsku

Już po raz drugi spotkaliśmy się w Gdańsku, żeby dzielić się kulinarnym doświadczeniem, pomysłami, a także żeby promować zdrowy styl życia i odżywiania. Nasza „Majówka zdrowo i ze smakiem”, która miała miejsce w sobotnie popołudnie 23 maja 2015, przebiegała w atmosferze kulinarnych eksperymentów i wspólnego gotowania. Szef Kuchni Hotelu MERCURE – Łukasz Miecznikowski zdradził nam kilka swoich sekretów łączenia smaków, opowiedział o najnowszych trendach w kuchni, a także przygotował dla nas jarmuż na kilka sposobów. Najbardziej zachwycił nas makaron z pesto z jarmużu – palce lizać! Również naszym uczestniczkom udało się zaskoczyć szefa kuchni, nagrodzone przepisy opublikujemy na naszym profilu na FB. Dziękujemy wszystkim  blogerkom za udział w spotkaniu, niebanalne pomysły i pozytywną energię. Specjalne podziękowania kierujemy do dietetyczki firmy Oleofarm, Anny Dutkowskiej, która zachęcała nas do prawidłowego sposobu odżywiania oraz wprowadzania do diety zdrowych tłuszczów, będących źródłem kwasów Omega 3-6-9 oraz Hotelu MERCURE Gdańsk Stare Miasto za profesjonalizm i ciepłe przyjęcie. Mamy nadzieję do zobaczenia za rok :)

Galeria: